Ga naar de inhoud

De beste regenpakken van dit moment

Beste regenpak gekozen op basis van consumentenreviews

#1 best beoordeelde regenpakken van dit moment

  • Op basis van reviews de best beoordeelde regenpakken van dit moment.
  • De gemiddelde score van deze regenpakken:
  • Huidige prijs van deze regenpakken: €
  • Het goedkoopste gevonden bij

Waarom klantkeuze.nl?

Klantkeuze.nl verzamelt elke dag consumentenbeoordelingen van verschillende webwinkels en gebruikt deze om de best beoordeelde producten te vinden. Wij geloven dat de eindgebruiker het beste kan bepalen of de prijs/kwaliteit van een product naar wens is. Momenteel hebben verzamelen we enkel nog reviews van bol.com voor de beste regenpakken maar dit gaan we zeker in de toekomst uitbreiden.

Best getest door de ANWB: AGU ORIGINAL rekenpak

De ANWB heeft in 2018 een regenpakkentest gedaan en de winnaar was het ORIGINAL model van het merk AGU. Het volgende beschrijft de ANWB over het pak: “Dit pak van testwinnaar AGU heeft een lange geschiedenis. In 1977 hield het ministerie van Verkeer en Waterstaat een wedstrijd: ontwerp het perfecte regenpak voor sporters. Juryleden van onder andere het ministerie en de ANWB verkozen het ‘sportregenpak’ van AGU toen tot winnaar. AGU The Original is een heruitgave van het prijswinnende model uit 1977. Het ontwerp is vrijwel gelijk, maar dan wel met gebruik van moderne materialen.”

Top best beoordeelde regenpakken

In het volgende overzicht vind je de top regenpakken op basis van consumentenreviews. In dit overzicht staan de beste regenpakken van dit moment.

Hoe beoordelen consumenten regenpakken?

Op basis van talloze reviews is het makkelijk te bepalen hoe consumenten regenpakken beoordelen. Hieronder factoren die voor veel consumenten als belangrijk wordt geacht.

Waterdichte coating: waterkolom

Regenpakken worden getest en de ‘waterdichte’  kwaliteit wordt uitgedrukt in een waterkolom van x mm. Een goede regenpak heeft een waterkolom van tussen de 2.000 mm en 5.000 m.

Waterkolom zegt wat over de waterdichtheid van het materiaal. Je zit deze waarde ook wel bij tenten, jassen en bijvoorbeeld backpacks. Voor waterkolom geldt hoe hoger de waarde hoe beter de waterdichtheid. Als je een hoge waterkolom hebt duurt het langer voordat het water doorlekt.

Denk aan veiligheid: Reflectie 

Automobilisten hebben vaak ook last van de regen en hierdoor minder zicht. Zorg daarom voor een regenpak die ook een extra stukje veiligheid biedt. Zorg voor een felle kleur of voor een jack met reflectie strepen.

Goedkoop is vaak ook slechter

Bij veel testen komt naar voren dat goedkope regenpakken ook daadwerkelijk slechter presteren. Bij de aanschaf van een regenpak is het dus verstandig om wat meer te investeren en niet direct het goedkoopste regenpak te nemen.

Op zoek naar een comfortabel pak? Kies voor ventilatie

Veel regenpakken hebben ventilatieopeningen waardoor je niet het gevoel hebt dat je smelt wanneer je net een tikkeltje harder fietst dan normaal .

Droog blijven? Let op de sluitingen. 

Sterke klittenbandsluiting, elastiek slutiting, manchetten, goede capuchon , etc. Wanneer je droog wilt blijven moet je je regenpak goed kunnen afsluiten. Wanneer water alsnog doorlekt via noem je dit inregenen. Het is lastig om dit 100% te voorkomen maar als je een goed regen pak hebt is het dus nog wel belangrijk dat je bijvoorbeeld de mouwen goed afsluit.

Kwaliteit? Kies voor een duurder regenpak.

Wil je een regenpak wat bijvoorbeeld goed ademt kies dan voor een Tenson of Lyngsøe regenpak.