Ga naar de inhoud

Beste stiften

Beste stiften voor kinderen – Met een 9 en 343 beoordelingen zijn deze Stabilo power viltstift de beste stiften voor kinderen.

Beste stiften voor beginners – Met een 9.4 en 128 beoordelingen zijn deze STABILO Pen 68 de beste stiften voor beginners.

Beste stiften voor de gevorderde hobbyist – Met een 9.4 en 30 beoordelingen zijn dit deze Verfstift Posca PC5M de beste stiften voor de gevorderde hobbyist.

Beste stiften voor de kunstenaar – Helaas nog maar 1 beoordeling echter worden de Copic markers startset gezien als de beste stiften voor kunstenaars op alcohol.

#1 Best beoordeeld van alle stiften
1. STABILO Pen 68 – Premium Viltstift – Colorparade
{{ the_title() }}

De STABILO Pen 68 is een viltstift van topkwaliteit, voor het allerbeste resultaat. Verkrijgbaar in meer dan 60 prachtige, heldere kleuren, inclusief 6 fluorescerende kleuren. Of je nu een professional bent of kleurt als hobby, deze top viltstift is perfect voor jou!

 • Goede prijs/kwaliteit
 • Ideaal voor scholieren en studenten
 • Ook perfect voor beginners
Te koop bij

Op zoek naar de perfecte set stiften om je kleurplaten mee in te kleuren of om een mooie kunstwerk mee te maken? Of misschien heb je gewoon wat nieuwe stiften nodig om je notities mee te maken op je whiteboard? Hoe dan ook, er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je op zoek gaat naar de beste stiften. Laten we eens kijken naar wat er allemaal op het spel staat als je op zoek gaat naar de ultieme set kleurstiften.

Stiften voor beginners: Welke stiften heb je nodig voor jouw eerste creaties?

Als je begint met kleuren, zijn er een paar dingen waar je aan moet denken bij het kiezen van de juiste stiften. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

 • Kies stiften met een goede kleurpigmentatie. Je wilt dat de kleuren op je kleurplaat mooi en helder zijn, dus kies stiften die sterk gepigmenteerd zijn.
 • Probeer verschillende soorten stiften uit. Er zijn verschillende soorten stiften op de markt, zoals viltstiften, markeerstiften, balpenstiften en aquarelstiften. Probeer verschillende soorten uit om te zien wat het beste werkt voor jou.
 • Kies stiften met een goede grip. Als je comfortabel wilt kleuren, is het belangrijk om stiften te kiezen met een goede grip, zodat je ze makkelijk kunt vasthouden.
 • Zoek stiften met een goede kleurmenging. Sommige stiften mengen beter met andere kleuren dan andere, dus kies stiften die goed samenwerken als je wilt dat de kleuren op je kleurplaat mooi en subtiel overgaan in elkaar.
 • Kies een grote set stiften. Als je begint met kleurplaten, is het handig om een grote set stiften te hebben, zodat je een ruime keuze hebt aan kleuren. Zo kun je altijd de juiste kleur vinden voor elk gebied van je kleurplaat.
 • Begin met goedkope stiften. Wanneer je de smaak goed te pakken hebt kan je altijd nog voor een hogere prijsklasse gaan. 

Stiften voor de gevorderde hobbyist 

Ben je alweer een tijdje bezig met stiften dan kan je wellicht voor een nieuwe set gaan. Bij deze nieuwe set wil je misschien ook rekening houden met wat meer geavanceerdere opties: 

 1. Soort stiften: Er zijn verschillende soorten stiften, waaronder permanente stiften, fineliners, houtskool stiften, markers, twinmarkers en nog veel meer. Verdiep je in de verschillende types en kijk wat voor jou de beste keuze is. 
 2. Inkttype: stiften kunnen water-, alcohol- of olie-gebaseerde inkt hebben. Watergebaseerde stiften zijn over het algemeen niet-toxisch en makkelijker te verwijderen, maar ze kunnen niet zo fel of lang houdbaar zijn als alcohol- of olie-gebaseerde stiften. Op alcohol gebaseerde stiften worden vaak door kunstenaars gebruikt omdat ze een breed scala aan kleuren produceren en een langere houdbaarheid hebben, maar ze kunnen duurder zijn en een sterkere geur hebben. Olie-gebaseerde stiften zijn zeer duurzaam en lang houdbaar, maar ze kunnen moeilijk te verwijderen zijn en misschien niet geschikt zijn voor alle oppervlakken.
 3. Puntgrootte: stiften kunnen een verscheidenheid aan puntgroottes hebben, van zeer fijn tot zeer breed. Kies een stift met een puntgrootte die geschikt is voor het niveau van detail dat je wilt behalen in je tekeningen. Bekend zijn twinmarkers met punten aan beide kanten van de stift. 
 4. Kleuropties: Verschillende merken en soorten stiften bieden verschillende ranges aan kleuren. Overweeg welke kleuren je het meest gebruikt en zorg ervoor dat de stiften die je kiest die kleuren hebben.
 5. Prijs: stiften kunnen sterk in prijs variëren. Bepaal je budget en zoek stiften die aan je behoeften voldoen binnen dat budget.

Stiften die vaak door kunstenaars wordt gebruikt

Kunstenaars gebruiken een breed scala aan stiften om hun kunstwerken te creëren. Van traditionele houtskool- en potloodstiften tot moderne, high-tech markers, kunstenaars hebben een grote keuze aan gereedschap om mee te werken.

Een van de stiften die steeds populairder worden onder kunstenaars zijn alcohol markers. Alcohol markers zijn gemaakt van alcohol gebaseerde inkt en zijn bekend om hun consistente, heldere kleuren. Ze zijn gemakkelijk te mengen en drogen snel op, wat betekent dat ze niet smudgen of uitlopen.

Er zijn verschillende merken alcohol markers op de markt, waaronder Copic, Prismacolor en Spectrum Noir. Deze merken staan bekend om hun hoge kwaliteit en uitstekende prestaties en zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen, zoals tekenen, schilderen en het maken van kaarten.

Veel kunstenaars zweren bij alcohol markers vanwege hun gemak en prestaties. 

Meer artikelen in hobby