Ga naar de inhoud

Beste RVS koekenpan

Pan op afbeelding: Demeyere Proline Koekenpan

Wij luisteren enkel naar de consument:

Klantkeuze.nl luistert niet naar de marketing budgetten of naar zogenaamde experts. Wij luisteren enkel naar de consument. Wij verzamelen data van webwinkels en consumenten en met behulp van data analyse selecteren wij de beste personenweegschaal.

Top 5 Beste RVS koekenpannen

Beste keus
1. Demeyere Industry Koekenpan
{{ the_title() }}
 • Verkrijgbaar in verschillende maten
 • Van hoge kwaliteit
 • Gemaakt van 18/10 roestvrij staal
 • Geschikt voor alle warmtebronnen
 • Door de rvs baklaag kunnen ingrediĆ«nten snel kleven aan de pan.

RVS koekenpannen zijn een populaire keuze onder koks vanwege hun duurzaamheid en gemakkelijk te reinigen oppervlak. Ze zijn gemaakt van roestvrij staal, een materiaal dat bescherm is tegen beschadiging en roest. Dit maakt de pan ideaal voor dagelijks gebruik en voor zowel gas als elektrische kookplaten. Bovendien, zijn ze vaak ook geschikt voor gebruik in de oven, wat het koken en bakken makkelijker maakt. Kortom, als je op zoek bent naar een duurzame en veelzijdige koekenpan, dan is een RVS koekenpan een geweldige keuze. Nog steeds interesse? Lees dan snel verder! We leggen hier graag alles uit over dit soort koekenpan, zoals waarvoor je deze kan gebruiken en welke je het beste kan kopen.

Waarom kies je voor een RVS koekenpan?

De meeste mensen gebruiken tegenwoordig een koekenpan met een anti-aanbaklaag, sommige zien dat als voordeel, andere weer als nadeel. Het grootste voordeel van een RVS koekenpan is dat er geen anti-aanbaklaag in zit. Een anti-aanbaklaag is namelijk gevoelig en kan schadelijk zijn als het los laat. Omdat een RVS koekenpan volledig uit roestvrij staal bestaat zit er ook geen speciale anti-aanbak laag in. Er zijn nog veel meer voordelen, die we hieronder hebben uitgeschreven.

 • Duurzaamheid: RVS is een zeer sterk en duurzaam materiaal, dat resistent is tegen beschadiging en roest. Dit maakt koekenpan ideaal voor dagelijks gebruik en geschikt voor zowel gas als elektrische kookplaten.
 • Makkelijk te reinigen: RVS is een niet-porus materiaal, wat betekent dat het geen kleine openingen heeft waar voedsel in kan blijven zitten. Hierdoor zijn RVS koekenpannen gemakkelijk schoon te maken.
 • Geschikt voor ovengebruik: Veel RVS pannen zijn geschikt voor gebruik in de oven, wat het koken en bakken vergemakkelijkt.
 • Goede warmtegeleiding: RVS is een goede warmtegeleider, wat betekent dat de pan snel opwarmt en de warmte gelijkmatig verdeeld wordt over de bodem. Hierdoor wordt voorkomen dat voedsel aanbakt of verbrand. Let op, niet elke RVS koekenpan is een goede warmtegeleider, hier lees je verderop in het artikel meer over.
 • Veelzijdigheid: RVS koekenpannen zijn geschikt voor een breed scala aan gerechten en zijn vaak geschikt voor gebruik op kookplaten, in de oven en zelfs onder de grill.
 • Elegant en tijdloos design: RVS koekenpannen hebben een elegant en tijdloos design, dat bijna in elke keuken past.

Waarop letten bij de aanschaf van een RVS koekenpan

Als je een roestvrij stalen koekenpan wil aanschaffen zijn er een aantal zaken waarop je kan letten. Zo kan je ervoor zorgen dat je een koekenpan koopt die het beste bij jou kookstijl past.

Type bodem

Roestvrijstaal zelf is geen goede warmtegeleider, een RVS koekenpan heeft dan ook bodem gemaakt die bestaat uit meerdere lagen van verschillende metalen. Dit wordt ook wel een sandwichbodem genoemd. De bodem van de pan bestaat meestal uit drie lagen: RVS, aluminium of koper en nog een laag RVS. Deze constructie zorgt voor een snelle en gelijkmatige warmteverdeling, waardoor de pan snel opwarmt en de hitte goed wordt geleid. Dit maakt het koken efficiƫnter en voorkomt dat voedsel aanbrandt of aan de bodem plakt.

De meeste RVS koekenpannen zijn ook geschikt voor gebruik op alle soorten kookplaten, inclusief inductie.

Bij duurdere pannen loopt de meerdaagse bodem tot aan de rand van de pan inplaats van alleen de bodem. Dit is vooral nuttig als de pan tot de rand toe is gevuld.

Formaat

Het formaat van de koekenpan die je kiest is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en hoeveelheid voedsel dat je wil bereiden. De meest voorkomende maten zijn 24 en 28 cm.

 • 20 cm koekenpan: Dit is een kleinere pan die geschikt is voor het bereiden van een of twee porties voedsel. Het is handig voor kleinere gezinnen of als je weinig ruimte in je keuken hebt.
 • 24 cm koekenpan: Dit is een gemiddelde grootte pan die geschikt is voor het bereiden van drie tot vier porties voedsel. Dit is een populaire grootte voor gezinnen en het is handig voor het bereiden van bijvoorbeeld een omelet of grotere gerechten.
 • 28 cm koekenpan: Dit is een grote pan die geschikt is voor het bereiden van vijf of meer porties voedsel. Dit is handig voor het bereiden van grote maaltijden of als je vaak voor groepen kookt.

Overweeg ook de diepte van de pan, het is handig om een pan te kiezen met een diepte van ongeveer 5cm, zodat je ruimte hebt om te roeren en om te scheppen zonder dat het voedsel over de rand spat.

Houd er rekening mee dat de afmetingen van de pan invloed kunnen hebben op de hoeveelheid voedsel die je kunt bereiden en hoe gemakkelijk het is om te roeren en te scheppen, dus kies een grootte die het beste bij je behoeften past.

Onderhoud RVS koekenpan